Laatste jaartal aan de beurt voor vaccinatie-afspraak

Tieners die geboren zijn in 2009 kunnen zondag vanaf 10.00 uur een afspraak maken voor een vaccinatie. Het is de laatste groep die aan de beurt is. Wie al twaalf jaar oud is, kan een afspraak maken. elfjarigen uit 2009 moeten wachten tot hun twaalfde verjaardag om een prik in te plannen.

Dat heeft demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, CDA) zondag bekendgemaakt via Twitter. De jongeren krijgen een prik met een dosis Pfizer/BioNTech, het enige vaccin dat in Nederland goedgekeurd is voor jongeren onder de achttien jaar. Een afspraak maken kan via coronavaccinatie-afspraak.nl of het landelijke afspraaknummer 0800-7070.

Twitter avatar hugodejonge Hugo de Jonge 🕙 Rond 10:00 uur mogen alle 12-jarigen een vaccinatie-afspraak maken.
🎂 11-jarigen uit 2️⃣0️⃣0️⃣9️⃣ kunnen vanaf hun 12e verjaardag de prik plannen.
👩🏼‍🤝‍👨🏻 Overleg met je ouders.
🗓 En #PlanJePrik online via:
👉 https://t.co/Gu2CIXnFyS
☎️ Of bel 0800-7070.
📣 Zegt het voort! https://t.co/fKTaE5AosJ

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Laatste jaartal aan de beurt voor vaccinatie-afspraak