Israël geeft kwetsbaren derde coronaprik, Australië meldt eerste coronadode dit jaar

Een vrouw wordt gevaccineerd tegen het coronavirus in Israël.
Een vrouw wordt gevaccineerd tegen het coronavirus in Israël. Foto Ronen Zvulun/Reuters

Een greep uit de ontwikkelingen rond het coronavirus in het buitenland:

  • Israël gaat mensen met een zwak immuunsysteem een derde prik van het vaccin van Pfizer/BioNTech aanbieden. Dat meldt persbureau Reuters zondag. De regering is er nog niet uit of ook andere bevolkingsgroepen een derde prik moeten krijgen. Israël is een van de landen waar de vaccinatiecampagne het snelst ging, maar de Deltavariant van het coronavirus speelt de laatste tijd op in het land.

    Waar een maand geleden het aantal positieve coronatests dagelijks nog onder de tien lag, gaat het nu om gemiddeld 450 per dag. Pfizer en BioNTech gaven eerder deze week aan de Europese en Amerikaanse autoriteiten toestemming te willen vragen voor een derde prik. Daarmee zouden mensen beter beschermd zijn tegen het coronavirus.

  • In Australië is zondag voor het eerst dit jaar een coronagerelateerd sterfgeval geregistreerd. De autoriteiten meldden verder 77 nieuwe positieve tests. Vooral in en rond de grootste stad Sydney loopt het aantal dagelijks gemelde positieve uitslagen weer op, voornamelijk vanwege de Deltavariant. Die regio zit momenteel in een lockdown die aankomende vrijdag zou worden opgeheven. Volgens lokale politici worden die versoepelingen hoogstwaarschijnlijk uitgesteld, aldus persbureau Reuters.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Laatste jaartal aan de beurt voor vaccinatie-afspraak