Alle puzzels

Scrypto

Landelijk geheel droge dagen hebben we deze zomer nog nauwelijks gehad. Ook de komende tijd blijven er dagelijks buien overschuiven. Soms is het maar een enkele bui, dan weer passeren meerdere neerslagzones. Het heeft allemaal te maken met een relatief koude bovenlucht boven onze contreien, waardoor de luchtopbouw onstabiel is.

Zaterdagochtend brengt zonneschijn en wat wisselende typen bewolking. Op een zeer lokaal buitje na verloopt de ochtend droog. In de middag verschijnen boven België regen- en onweersbuien, die geleidelijk ook ons land binnentrekken. Of de buien in de loop van de avond het noorden bereiken is nog onduidelijk, mogelijk storten ze voor die tijd in of blijft er alleen lichte neerslag van over. De nacht naar zondag verloopt tamelijk klam.

Wolkenvelden en zon wisselen elkaar zondag overdag af en plaatselijk ontstaat een regenbui. Maandag tot en met woensdag dartelt een lagedrukgebied boven onze omgeving en dat leidt tot verspreide regen- en onweersbuien. Er zijn zeker ook droge dagdelen, met ruimte voor zon. De maxima zijn gematigd, met 19 tot 22 graden. De luchtvochtigheid blijft hoog, waardoor deze temperaturen toch vrij comfortabel aandoen.