Jongeren geboren in 2008 kunnen vaccinatie inplannen

Jongeren die zijn geboren in 2008 kunnen vanaf zaterdagochtend 10.00 uur een afspraak maken voor een vaccinatie tegen het coronavirus. De prik is in te plannen via www.coronavaccinatie-afspraak.nl of door te bellen naar 0800-7070. Dat meldt demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge (CDA) op Twitter.

Het jaartal 2008 is de een na laatste lichting die een vaccinatieafspraak kan inplannen. Hierna worden alleen nog jongeren geboren in 2009 opgeroepen voor een prik. Alle minderjarigen krijgen het BioNTech/Pfizer-vaccin. Zestienplussers mogen zelf beslissen of zij zich laten inenten tegen Covid-19, jongeren tussen de twaalf en zestien jaar dienen dit besluit met hun ouders te overleggen.

Twitter avatar hugodejonge Hugo de Jonge Iedereen uit 2️⃣0️⃣0️⃣8️⃣ mag vandaag een vaccinatie-afspraak maken.
🗓 Overleg met je ouders en #PlanJePrik!
🕙 Dat kan rond 10:00 uur online:
👉 https://t.co/Taw00WGVdc
☎️ Of bel dan met: 0800-7070.
📣 Zegt het voort! https://t.co/u3WVWTbNHW
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Risiconiveaus regio’s omhoog: twee naar zeer ernstig, tien naar ernstig