GGD krijgt veel vragen over verkorte wachttijd tweede prik

Het callcenter van de landelijke GGD-koepel heeft zaterdag veel telefoontjes ontvangen over het verkorten van de periode tussen de twee vaccinaties tegen het coronavirus. Dat schrijft de koepel op Twitter. Demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge (CDA) schreef afgelopen nacht in een brief aan de Kamer dat de tijd tussen de twee inentingen verkort wordt, maar specificeerde dat niet.

De landelijke GGD kan nog niet vertellen hoe de wijziging precies in zijn werk zal gaan. „Op dit moment wordt er nog gesproken over de intervalperiode”, aldus de GGD GHOR. „We vragen iedereen om verdere berichtgeving af te wachten”.

Momenteel worden er zes weken aangehouden tussen de eerste en tweede inenting met de vaccins van BioNTech/Pfizer en Moderna. Als die tussenperiode verkort wordt, zijn meer mensen eerder volledig beschermd. Van het Janssen-vaccin is slechts één prik nodig.

Twitter avatar GGDGHORNL GGD GHOR Nederland Het landelijke callcenter krijgt veel vragen naar aanleiding van het nieuws over het verkorten van de periode tussen vaccinaties. Op dit moment wordt er nog gesproken over de interval-periode. We vragen iedereen om verdere berichtgeving af te wachten. https://t.co/U7WsqQyxVB
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: RIVM: ruim 10.000 nieuwe positieve tests, hoogste dagcijfer sinds kerst