Podcast

Haagse Zaken
10 jul 2021
za - 10 juli 2021
Haagse Zaken
10 jul 2021
za - 10 juli 2021
#55 Is de rechtsstaat aan het wankelen gebracht?
   
Deze podcast luister je ook in onze app

#55 Is de rechtsstaat aan het wankelen gebracht?

Peter R. de Vries heeft veel rollen: journalist, opiniemaker en vertrouwenspersoon van Nabil B, de kroongetuige in het proces tegen Ridouan Taghi. Het is onduidelijk welke van deze rollen de aanleiding is geweest voor de aanslag op zijn leven. Dinsdagavond, nadat De Vries werd neergeschoten, werd al snel gesproken over een aanslag op de vrije pers- en samenleving.

In deze Haagse Zaken hebben we het over de impact van deze aanslag op die samenleving. Je hoort van Mark Lievisse Adriaanse en Folkert Jensma over het werk van Peter R. de Vries, de toenemende bedreigingen aan het adres van journalisten en de aanpak van de georganiseerde misdaad in Nederland.

Redactie en productie door Iris Verhulsdonk

Montage door Pieter Bakker

@LamyaeA // @MarkLA94 // @folkertjensma

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.