Vrijdagavond 19.00 uur: persconferentie over coronamaatregelen

Demissionair Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (CDA) bij aankomst op het Binnenhof voor de ministerraad.
Demissionair Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (CDA) bij aankomst op het Binnenhof voor de ministerraad. Foto Bart Maat/ANP

Vrijdagavond om 19.00 geven demissionair premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge een persconferentie. Aanleiding daarvoor is de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen.

Een dergelijk persmoment werd al verwacht. Eerder meldden ingewijden dat het kabinet overweegt om meerdaagse evenementen af te blazen en clubs en discotheken te sluiten. Op vrijdagochtend zijn de 25 burgemeesters van het Veiligheidsberaad samengekomen waarbij ze door demissionair justitieminister Ferd Grapperhaus werden ingelicht over de voorlopige kabinetsplannen, na het spoedadvies van het Outbreak Management Team (OMT) donderdagavond.

Persbureau ANP meldt dat het kabinet vrijdagmiddag definitieve besluiten neemt over het mogelijk aanscherpen van de coronamaatregelen. Een woordvoerster van het Veiligheidsberaad vertelde het persbureau dat die besluiten vrijdag dan ook bekend worden gemaakt.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Rutte en De Jonge geven vrijdagavond 19.00 uur een persconferentie over corona