Verdachten neerschieten De Vries blijven twee weken langer in de cel

De twee mannen die ervan worden verdacht Peter R. de Vries dinsdagavond te hebben neergeschoten, blijven twee weken langer in de cel. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag laten weten. De rechter-commissaris ziet naar eigen zeggen „op dit moment voldoende bezwaren en gronden om de twee mannen in voorarrest te houden”.

De verdachten zijn een 35-jarige Pool uit het Gelderse dorp Maurik en een 21-jarige Rotterdammer. Die laatste is de vermoedelijke schutter. Over hun motief is nog niets bekend.

De Vries werd dinsdagavond in de buurt van het Leidseplein in Amsterdam van dichtbij neergeschoten. Hij is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema zei dinsdagavond dat de verslaggever „vecht voor zijn leven”. Zijn familie liet donderdagavond weten dat zijn toestand nog altijd ongewijzigd is.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Vierduizend witte rozen op de Dam als steunbetuiging