Opnieuw flink meer positieve coronatests: bijna 7.000

Het afgelopen etmaal registreerde het RIVM 6.986 positieve coronatests. Dat zijn er ruim 1.500 meer dan een dag eerder, toen 5.475 positieve tests werden doorgegeven. Ook kwamen tussen donderdag- en vrijdagochtend meldingen binnen over twee mensen die overleden aan de gevolgen van Covid-19.

Sinds een aantal dagen schiet het dagelijks aantal doorgegeven coronabesmettingen rap omhoog. Vrijdagavond houdt demissionair premier Mark Rutte (VVD) met demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, CDA) een persconferentie waarin hij naar verwachting nieuwe maatregelen aankondigt.

Ook is vrijdag het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen licht toegenomen tot 206 mensen, blijkt uit de jongste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er tien meer dan een dag eerder. 86 van hen liggen op de intensive care, een afname van vier patiënten in vergelijking met donderdag.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: ‘Kabinet wil horecasluiting om middernacht, einde toegangstesten’