Olympische turnploeg in quarantaine na positieve coronatest

Alle sporters en stafleden van de olympische turnploeg zijn per direct in preventieve quarantaine gegaan. Dat meldt persbureau ANP. Aanleiding is een positieve coronatest van een van de leden van de ploeg. Om wie het gaat is niet bekendgemaakt.

Volgens de planning vertrekt de voltallige turnploeg zondag naar Tokio, waar de Olympische Spelen worden gehouden. In aanloop naar dat vertrek wordt de volledige olympische ploeg meermaals getest om de kans op besmettingen zo laag mogelijk te houden. Bij een van die testen zou de positieve uitslag aan het licht zijn gekomen. Zowel de mannelijke als vrouwelijke turners en hun begeleiders zijn daarop preventief in quarantaine gegaan.

Op donderdag werd al bekendgemaakt dat de Olympische Spelen in Tokio zonder publiek afgewerkt zullen worden. Aanleiding is het oplopende aantal nieuwe coronagevallen in Japan. Verder geldt een noodtoestand in de Japanse hoofdstad, wat onder meer inhoudt dat cafés en restaurants geen alcohol mogen schenken en dicht moeten na 20.00 uur.

Lees ook:Japan laat helemaal geen toeschouwers toe bij Olympische Spelen Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Olympische turnploeg in quarantaine na positieve coronatest