Festivalorganisator ID&T spant kort geding aan tegen overheid om beperkingen

ID&T, een van de grootste festivalorganisatoren ter wereld, spant een kort geding aan tegen de Nederlandse overheid. Dat meldt persbureau ANP. Aanleiding is de aanscherping van de coronamaatregelen, die voor de evenementenbranche betekenen dat bezoekers bij evenementen moeten zitten en dat meerdaagse festivals verboden worden.

De nieuwe beperkingen worden door ID&T-baas Ritty van Straalen „disproportioneel” genoemd. Nu verschillende festivals niet door dreigen te gaan vanwege de nieuwe maatregelen, eist ID&T in het kort geding dat de festivals doorgaan onder Fieldlab-voorwaarden, of dat de overheid de verantwoordelijkheid neemt door via een garantiefonds op te draaien voor de kosten. Een dergelijk garantiefonds werd in maart aangekondigd door het kabinet, maar de precieze voorwaarden voor schadevergoeding vanuit het fonds zijn onduidelijk.

„We hebben ons tijdens de Fieldlab-evementen hard ingespannen samen met de overheid en we hebben hier samen conclusies uit getrokken. Nu trekt de overheid de handen ervan af en laten ze ons bungelen”, zegt Van Straalen tegen persbureau ANP. „We willen nu duidelijkheid. We kunnen niet iedereen tot 14 augustus aan het lijntje houden.”

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: RIVM: ruim 10.000 nieuwe positieve tests, hoogste dagcijfer sinds kerst