KNVB: maatregelen ‘flinke domper’ start Eerste Divisie, hopelijk wel volle tribunes Eredivisie

De nieuwe voetballen voor bij de Eredivisie.
De nieuwe voetballen voor bij de Eredivisie. Foto Pieter Stam de Jonge/ANP

De KNVB vindt het een „flinke domper” dat de eerste wedstrijden van de Eerste Divisie niet in volle stadions plaatsvinden. Wel houdt de KNVB er nog steeds rekening mee dat de tribunes van de Eredivisie volledig benut kunnen worden, omdat deze wedstrijden een week later beginnen. Dat zegt een woordvoerder van de voetbalbond vrijdag.

Mogelijk wordt de eerste Eredvisie-wedstrijd, tussen Go Ahead Eagles en sc Heerenveen, wel een dag verplaatst, van 13 augustus naar 14 augustus. Op die dag lopen vooralsnog de vrijdagavond aangekondigde verscherpingen af.

Tot en met 13 augustus mogen supporters alleen aanwezig zijn als zij een zitplaats hebben op anderhalve meter afstand van elkaar. Als de stadions werken met coronatoegangsbewijzen, mag wel twee derde van de tribunes bezet worden.

Ondanks de teleurstelling over de eerste wedstrijden van de Eerste Divisie zegt de KNVB-woordvoerder begrip te hebben voor de maatregelen. De bond hoopt vooral dat de coronabesmettingen weer zullen dalen.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Horeca: nieuwe beperkingen zijn toppunt van symboolpolitiek