In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van deze week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. In de week dat Peter R. de Vries werd neergeschoten, verwoestte een natuurbrand delen van Cyprus, hield de Staatsschool voor de Circuskunst in Moskou audities en stortte een militair vliegtuig neer op de Filipijnen.
Een luchtfoto van voetballers op een veld in de Chinese stad Shenyang. Shenyang is de geboortestad van Li Tie, de coach van het Chinese elftal.
Foto AFP
Vrouwen, die het geweld in de Ethiopische regio Tigray zijn ontvlucht, ruimen menselijk afval op, op de trappen van de middelbare school May Weyni in Mekelle, de hoofdstad van Tigray. De school dient sinds 23 juni als een opvanglocatie voor inmiddels 10.500 vluchtelingen.
Foto Yasuyoshi Chiba / AFP
Een lavastroom loopt over de Indonesische vulkaan Merapi op het eiland Java. Van alle 130 vulkanen in Indonesië is Merapi - wat berg van vuur betekent - de meest actieve.
Foto Agung Supriyanto/AFP
Handelaren laden vee uit een vrachtwagen voor het Offerfeest van 19 tot 23 juli, dat wordt gevierd ter nagedachtenis aan de profeet Ibrahim, die bereid was zijn zoon te offeren aan Allah. Tijdens het feest wordt per gezin een dier ritueel geslacht.
Foto Asif Hassan / AFP
Er komen rookwolken uit het wrak van een militair vliegtuig, dat neerstortte in het zuiden van de Filipijnen. De piloten van de C-130 Hercules van de Filipijnse luchtmacht zouden tijdens het inzetten van de landing de landingsbaan hebben gemist. Zeker 45 mensen zijn om het leven gekomen.
Foto AFP
Een sollicitant treedt op voor de jury voor haar toelatingsexamen aan de Staatsschool voor de Circuskunst in Moskou. De school werd in 1938 opgericht en is de enige professionele circusopleiding in Rusland.
Foto Natalia Kolesnikova/ AFP
Een gecontroleerde explosie bracht de overblijfselen van het ingestorte appartementencomplex in Florida neer. Er was haast bij, omdat een tropische storm op komst was waardoor de flat op reddingswerkers kon instorten. Het dodental is opgelopen naar 24, er worden nog 121 mensen vermist.
Foto Giorgio Viera/ AFP
Zuid-Koreaanse atleten en stafleden poseren voor een foto tijdens een ceremonie voor de Zuid-Koreaanse delegatie die naar de Olympische Spelen van Tokio gaan. De Spelen beginnen op 23 juli. Er mag toch geen publiek aanwezig zijn vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen.
Foto Jung Yeon-je/ AFP
Reddingswerkers van de politie zoeken naar mensen begraven onder de modder door een aardverschuiving in de Japanse stad Atami. In Shizuoka, de prefectuur waar Atami ligt, viel in een paar dagen tijd meer regen dan normaal gesproken in een hele maand. Meer dan honderd mensen worden vermist.
Foto Charly Triballeau / AFP
Een brandweerman probeert de vlammen te blussen van een brand aan de rand van de Cypriotische hoofdstad Nicosia. Een grote natuurbrand verslond zaterdag delen van Cyprus. Dorpen werden geëvacueerd. Italië, Israël en Griekenland stuurden materieel om de brand te helpen blussen.
Foto Iakovos Hatzistavrou / AFP
Oud-president Donald Trump wijst naar de lucht tijdens een speech op de Save America Rally voor zijn aanhangers in Florida. Hij herhaalde daar opnieuw zijn overtuiging dat hij de verkiezingen heeft verloren door fraude.
Foto REUTERS
Een model draagt een creatie van Dior's herfst-winter 2021-2022 haute couture-collectie, De collectie werd gepresenteerd in Parijs en is geïnspireerd op mysterie en magie.
Foto Michel Euler / AP
Lava stroom uit de vulkaan de Etna op het Italiaanse eiland Sicilië. De omliggende plaatsen lopen geen gevaar. De Etna is de meest actieve vulkaan van Europa.
Foto Marco Restivo / Handout via REUTERS
Asielzoekende migranten stappen aan boord van een opblaasbaar vlot aan de Mexicaanse kant van de Rio Grande-rivier om over te steken naar de Verenigde Staten.
Foto Go Nakamura / Reuters
Een bloemenzee voor Peter R. de Vries, op de plek waar hij werd neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. De gezondheidssituatie van Peter R. de Vries is nog altijd ongewijzigd.
Foto Olivier Middendorp