Arrestatie twee minderjarigen om vernielen ruim honderd graven ‘s Gravenzande

Grafschennis Op een begraafplaats in ‘s-Gravenzande zijn maandagnacht honderd tot honderdvijftig graven vernield. Na onderzoek zijn twee minderjarige jongens aangehouden.
De politie denkt dat in totaal zo'n honderd tot honderdvijftig graven zijn vernield op de begraafplaats.
De politie denkt dat in totaal zo'n honderd tot honderdvijftig graven zijn vernield op de begraafplaats. Foto Jeffrey Groeneweg/ANP

Twee minderjarige jongens zijn aangehouden voor het vernielen van honderd tot honderdvijftig graven op een begraafplaats in het Zuid-Hollandse ‘s-Gravenzande. In de nacht van maandag op dinsdag werden graven overhoop gehaald, waarbij onder meer zerken en windlichten zijn stukgemaakt. Na onderzoek zijn de twee minderjarigen donderdag opgepakt, meldt de politie Westland vrijdag.

De grafschennis in de Zuid-Hollandse stad werd dinsdagochtend ontdekt. Door tips van omwonenden heeft de politie de jongens op kunnen sporen. De leeftijd van de jongens heeft de politie niet bekendgemaakt.

Gemeente Westland heeft aangifte gedaan van de vernieling. Nabestaanden kunnen eventuele schade melden bij de politie. De regionale zender Omroep West deelde foto’s van de vernielingen: knuffels op de kinderbegraafplaats lagen overal en zerken zijn stukgemaakt.