Thuiskok

Ovenschotel met kip

Let u erop dat u niet alle pindakaas gebruikt voor deze ovenschotel, maar 100 gram. De rest kunt u bewaren.

Doe de pinda’s voor de pindakaas met het zout en de honing in een keukenmachine en maal ze tot het mengsel van textuur begint te veranderen. Giet de olie er langzaam bij en zie hoe het mengsel langzaam in pindakaas verandert. Zet de machine zodra het mengsel mooi glad is uit en schep de pindakaas in een pot.

Verhit de oven tot 200 graden (heteluchtoven 180 graden) en zet een braadslede van ongeveer 30 x 22 x 5 centimeter klaar.

Breng een pan water aan de kook en doe de gnocchi erbij. Kook ze tot ze boven komen drijven, haal de pan van het vuur, giet ze af en zet ze even apart.

Doe de plakjes kip in een grote kom, voeg de honing, olie, currypasta, pindakaas en het zout toe, en werk alles grondig met de hand door elkaar. Doe de kip met de broccoli, partjes ui en gnocchi in de braadslede, en zet hem 30 minuten in de oven. Schep de boel halverwege om. Garneer met de gehakte pinda’s, wat koriander en een kneepje limoensap. Wat overblijft, kun je laten afkoelen en in een zak of bak invriezen.