Negen doden bij ongeluk met propellervliegtuig in Zweden

Ongeluk Een toestel met negen inzittenden stortte donderdagavond neer, vlak nadat het was opgestegen vanuit het Zweedse Örebro, op 200 kilometer van hoofdstad Stockholm.
Volgens de Zweedse autoriteiten zaten in het neergestorte vliegtuig negen mensen.
Volgens de Zweedse autoriteiten zaten in het neergestorte vliegtuig negen mensen. Getty Images

Bij een ongeluk met een propellervliegtuig in Zweden zijn donderdagavond alle negen inzittenden om het leven gekomen. Dat heeft de Zweedse politie bekendgemaakt.

Het vliegtuig stortte neer vlak na het opstijgen vanuit de centraal gelegen plaats Örebro, op zo’n 200 kilometer ten westen van hoofdstad Stockholm. Vervolgens vatten de brokstukken vlam. In het toestel zaten één piloot en acht parachutisten, zo melden Zweedse media. De politie maakte omstreeks 19.20 uur melding van het ongeluk.

De Zweedse autoriteiten spreken van een „tragisch ongeluk”. Minister-president Stefan Lofven heeft op Twitter zijn medeleven gedeeld met de nabestaanden. „Met groot verdriet en ontzetting heb ik vanavond deelgenomen aan de tragische informatie over de vliegtuigcrash in Örebro. Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers en hun families in deze zeer moeilijke tijd.”