‘Kabinet overweegt sluiten nachtclubs en schrappen evenementen’

Sinds de laatste versoepelingen zijn festivals weer mogelijk, mits alle bezoekers zich laten testen.
Sinds de laatste versoepelingen zijn festivals weer mogelijk, mits alle bezoekers zich laten testen. Foto Andreas Terlaak

Het demissionair kabinet overweegt om nachtclubs te sluiten en evenementen geen doorgang meer te laten vinden. Dat melden Haagse bronnen donderdag. Een besluit daarover valt vrijdagochtend, als de verantwoordelijke ministers hebben gesproken over een spoedadvies van het Outbreak Management Team (OMT).

Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, CDA) had om dat spoedadvies gevraagd vanwege het toenemende aantal coronabesmettingen. Hij wilde het donderdagmiddag hebben. De Jonge wil daarin duiding van het OMT van de cijfers. Veruit de meeste besmettingen komen voor bij jongeren en dat leidt daarom niet per definitie tot meer ziekenhuisopnames.

Sinds 29 juni stijgt het aantal positieve testuitslagen dat het RIVM registreert. Het RIVM meldde donderdag 5.475 nieuwe positieve tests, het hoogste aantal sinds 14 mei.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Meer dan vijfduizend nieuwe positieve tests, mogelijk vraagt kabinet om OMT-spoedavies