Recensie

Recensie Muziek

Humor en huilen met Faye Webster

De Amerikaanse zangeres Faye Webster wist dat ze grappig was, toen ze op de hoes van het voorlaatste album Atlanta Millionaires Club haar mond volsmeerde met chocola. Het is een zelfrelativerend soort humor dat op I Know I’m Funny haha wordt voortgezet.

Webster maakt een intelligente vorm van easy listening waarbij de steelgitaar een countryelement toevoegt. Echt easy wordt de muziek nooit, want Webster zingt over ongemakkelijke situaties in de liefde en dingen die haar aan het huilen maken, maar dan op een goede manier. ‘Sometimes’ en het duet met de Japanse Mei Ehara ‘Overslept’ zijn liedjes die voorbij rollen als de golven in een rustige zee, met gitaar- en pianoklanken die niet misstaan zouden hebben op een oud album van David Gates of Astrud Gilberto. Maar Faye Webster is overduidelijk een artiest van nu, die met Mac DeMarco het vermogen deelt om ouderwets lekkere muziek hipper dan hip te laten klinken.