Amsterdams poppodium Melkweg annuleert testevenementen vanwege virusverspreiding

De Melkweg in Amsterdam kleurde eind mei rood als onderdeel van het evenement Night of Live, waarmee aandacht gevraagd werd voor de problemen waar de evenementenindustrie mee kampt als gevolg van de coronacrisis.
De Melkweg in Amsterdam kleurde eind mei rood als onderdeel van het evenement Night of Live, waarmee aandacht gevraagd werd voor de problemen waar de evenementenindustrie mee kampt als gevolg van de coronacrisis. Foto Evert Elzinga/ANP

De Melkweg in Amsterdam heeft besloten de komende drie weken geen testevenementen meer te organiseren vanwege het stijgende aantal positieve coronatests. Dat heeft het poppodium donderdag bekendgemaakt. Het demissionaire kabinet overweegt momenteel om dezelfde reden nachtclubs te sluiten en evenementen af te blazen. Een besluit daarover valt vrijdagochtend.

„Vanwege het oplopende aantal besmettingen zijn we van mening nog geen veilige omgeving te kunnen garanderen voor publiek, medewerkers en artiesten”, zo schrijft De Melkweg in een verklaring. Ook geplande clubnachten komen de aanstaande drie weken te vervallen door dit besluit. „Een vervelend besluit, want ook wij hebben afgelopen weekend gezien hoe groot de behoefte bij iedereen is, maar veiligheid staat voorop.” Andere programmering, die op anderhalve meter afstand kan worden georganiseerd, gaat volgens het poppodium wel door.

Het dagelijkse aantal positieve coronatests daalde vanaf begin mei gestaag, maar loopt sinds vorige week juist weer op. Het RIVM meldde donderdag 5.475 nieuwe positieve coronatests, het hoogste aantal sinds medio mei. Sinds eind juni zijn vrijwel alle coronamaatregelen losgelaten, behalve het houden van de anderhalve meter afstand. Evenementen en horeca zijn momenteel grotendeels open op voorwaarde dat bezoekers zich vooraf laten testen.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Het kabinet overweegt het sluiten van nachtclubs en schrappen evenementen