5.475 positieve coronatests, bijna tweeduizend meer dan woensdag

Het afgelopen etmaal registreerde het RIVM 5.475 positieve coronatests. Dat zijn er tweeduizend meer dan een dag eerder, toen werden er 3.688 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Het is het hoogste aantal sinds 14 mei.

Het Outbreak Management Team (OMT) vergadert vanavond en komt met een nieuw advies voor het kabinet, dat vrijdag bijeen komt. Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, CDA) vroeg het Outbreak Management Team (OMT) woensdag om een spoedadvies over eventuele extra maatregelen. Binnen het kabinet wordt volgens bronnen nagedacht over nieuwe beperkingen in het nachtleven. Waarschijnlijk is er vrijdagavond weer een persconferentie van De Jonge en demissionair premier Mark Rutte (VVD).

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: ‘Explosieve toename’ in het aantal afspraken voor een coronatest