Vliegveld Heathrow experimenteert met snelle rij voor volledig gevaccineerden

Een overzicht van het coronanieuws uit het buitenland.

  • Het Londense vliegveld Heathrow gaat in aanloop naar ‘Freedom Day’ op 19 juli, de dag waarop de Britse samenleving verder open gaat, samen met British Airways en Virgin Atlantic experimenteren met speciale rijen voor volledig gevaccineerden. Volgens Britse media moet de proef aantonen dat het vliegveld in staat is om de vaccinatiestatus van reizigers veilig te controleren, zodat volledig gevaccineerde mensen na 19 juli niet meer in quarantaine hoeven te gaan. In eerste instantie wordt de rij ingezet bij geselecteerde vluchten vanuit Athene, Los Angeles, Montego Bay, Jamaica en New York.
  • Het eiland Guam organiseert speciale vaccinatie- en vakantiereizen vanuit Taiwan. Dinsdag landde de eerste, volledig uitverkochte vlucht met 439 passagiers op het vliegveld van het eiland dat territorium is van de Verenigde Staten. Guam heeft een overvloed aan vaccins en kan de inkomsten uit het toerisme goed gebruiken, meldt The Guardian. Tijdens de zogeheten ‘Air V&V’ (Air Vacation & Vaccination) krijgen passagiers na landing hun eerste prik, om zich vervolgens vrijelijk te mogen bewegen over het eiland.
  • De Japanse regering overweegt alsnog om alle toeschouwers uit stadions te weren tijdens de Olympische Spelen, die eind deze maand beginnen. Volgens de Japanse krant Mainichi neemt de druk vanuit de samenleving verder toe vanwege het toenemende aantal coronabesmettingen. Vorige maand werd het maximale aantal toeschouwers per speellocatie nog vastgesteld op tienduizend. De olympische fakkeltocht die de komende weken door Tokio zou trekken, gaat vanwege de pandemie sowieso niet door, werd vandaag bekend. Tot aan de openingsceremonie op 23 juli zijn de fakkelevenementen in plaats daarvan online te zien.
  • Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Reisadvies Algarve op oranje, coronabewijs verplicht voor terugkerende reizigers