Twee verdachten woensdag voorgeleid, derde man vrijgelaten

De politie pakte de twee verdachten op de A4 bij Leidschendam op.
De politie pakte de twee verdachten op de A4 bij Leidschendam op. Foto John van der Tol/ANP

De politie heeft een 21-jarige man uit Rotterdam en een 35-jarige Poolse man uit Maurik opgepakt voor de aanslag op Peter R. de Vries. Ze worden verdacht van directe betrokkenheid bij het schietincident. Dat is woensdagochtend bekendgemaakt. Een derde verdachte is inmiddels vrijgelaten.

De twee mannen worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Ze zijn dinsdagavond opgepakt op de A4, ter hoogte van de afrit Leidschendam. Ze zitten in volledige beperkingen en mogen geen contact hebben met de buitenwereld, alleen met een advocaat. De politie heeft gedurende de avond huiszoekingen verricht in Tiel, Maurik en Rotterdam. Daarbij zijn verschillende apparaten en munitie in beslag genomen.

De politie hield dinsdag ook een 18-jarige man aan in Amsterdam. Hij is geen verdachte meer in het onderzoek.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Verdachten zijn Rotterdammer (21) en Pool uit Maurik (35), derde man vrijgelaten