RTL-directeur: De Vries vecht voor leven, we bidden voor een wonder

RTL-programmadirecteur Peter van der Vorst.
RTL-programmadirecteur Peter van der Vorst. Foto Bart Maat/ANP

Programmadirecteur van RTL Peter van der Vorst stelde woensdagavond in RTL Boulevard dat Peter R. de Vries nog steeds vecht voor zijn leven. „We bidden met zijn allen voor een wonder”, zei hij. De uitzending stond volledig in het teken van de neergeschoten misdaadverslaggever, die dinsdagavond vlak voor het schietincident nog te gast was in het dagelijkse programma. Van der Vorst sprak woensdag van een „traumatische gebeurtenis”.

„Een stomp in je maag krijg je op dat moment. Je denkt: nee, dit is het nachtmerriescenario dat we nooit willen meemaken. Ik ben toen direct in de auto gesprongen naar de studio”, aldus de RTL-baas. „Daar trof ik iedereen ontredderd aan. In shock, letterlijk. Het is een ontzettend traumatische gebeurtenis voor iedereen die hier getuige van is geweest.”

Van der Vorst beschreef De Vries als een „hele lieve, warme en grappige man”. „Veel mensen realiseren zich dat niet als ze hem op televisie zien. Maar hij is zeer betrokken bij alles wat er in iemands leven gebeurt”, aldus Van der Vorst. „Als er een drama in iemands leven gebeurde, dan was Peter een van de eersten die een appje stuurde.” Ook andere RTL-collega’s roemden De Vries in de uitzending.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Politie hield vorige week 35-jarige man in Maurik aan, mogelijk verdachte in zaak-De Vries