RTL Boulevard in teken van neerschieten Peter R. de Vries

RTL Boulevard staat woensdagavond geheel in het teken van misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Zowel tijdens RTL Boulevard als later op de avond bij Humberto zal geen reclame vertoond worden, kondigt het programma aan. Over de invulling van de uitzending is nog niets bekend.

Peter R. de Vries is vaak te gast bij RTL Boulevard om te spreken over misdaad en rechtszaken. Dinsdagavond vertelde hij in het programma over de zaak tegen verdachte Abdallah M., die verdacht wordt Seif Ahmed te hebben gedood - een kapper die in 2019 werd doodgeschoten op een parkeerterrein in Duivendrecht. Kort nadat hij de studio had verlaten, werd De Vries neergeschoten in de buurt van het Leidseplein.

In een gezamenlijke verklaring van RTL Nederland, productiehuis Fremantle en RTL Boulevard spraken betrokkenen dinsdagavond van „een ontzettend laffe daad”. Medewerkers van RTL waren volgens de zender erg geschrokken, maar vastberaden ook woensdag een uitzending te maken van RTL Boulevard: „zoals Peter van ons zou verwachten”.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Familie: veel is nog onzeker, dank voor steunbetuigingen