Moeder Nicky Verstappen: ‘kan alleen maar hopen dat De Vries het overleeft’

Berthie Verstappen komt samen met Peter R. de Vries aan bij de rechtbank voor de uitspraak in de zaak van haar zoon.
Berthie Verstappen komt samen met Peter R. de Vries aan bij de rechtbank voor de uitspraak in de zaak van haar zoon. Foto Marcel van Hoorn/ANP

Berthie Verstappen, de moeder van Nicky Verstappen, zegt alleen maar te kunnen hopen dat Peter R. de Vries de aanslag op zijn leven overleeft. Ze vindt het nieuws „verschrikkelijk”, zegt ze woensdag tegen de NOS.

De Vries is al twintig jaar nauw betrokken bij de familie Verstappen, nadat in 1998 de 11-jarige Nicky seksueel werd misbruikt en gedood op de Brunssummerheide. „Je schrikt je kapot”, zegt zijn moeder nu tegen de omroep. „Hij heeft altijd voor ons gevochten en voor Nicky en we hopen dat hij nu voor zichzelf vecht.”

Dankzij De Vries kwam er twintig jaar na de dood van Nicky een doorbraak in de zaak. Die leidde in 2019 tot de aanhouding van Jos B., die een jaar later is veroordeeld tot twaalf jaar cel voor het ontvoeren, misbruiken en doden van de jongen. Hij is daartegen in hoger beroep gegaan.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Moeder Nicky Verstappen: ‘kan alleen maar hopen dat De Vries het overleeft’