Lichte daling aantal coronapatiënten in ziekenhuizen, weer stijging positieve tests

Er lagen woensdagmiddag 206 coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen, zes minder dan een dag eerder. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het aantal mensen dat met Covid-19 op een intensivecareafdeling ligt is wel met één patiënt toegenomen, waarmee er nu 104 coronapatiënten op de IC liggen. Inclusief mensen met andere aandoeningen worden er nu in totaal 711 mensen behandeld op een IC, 25 meer dan gisteren. Volgens het LCPS laat de Covid-bezetting op de IC „lichte fluctuaties zien”.

Ondertussen stijgt het aantal gemelde positieve tests bij het RIVM. Het afgelopen etmaal kwamen er 3.688 nieuwe besmettingen bij. Het hoogste aantal sinds 28 mei, aldus het Rijksinstituut. Vergeleken met vorige week woensdag is het aantal nieuwe besmettingen bijna verzesvoudigd.

Er zijn woensdag twee nieuwe meldingen gedaan van een sterfgeval als gevolg van Covid-19. Aangezien meldingen van sterfgevallen dikwijls later binnenkomen bij het RIVM betekent het niet dat deze twee personen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Dinsdag werd één overlijden gemeld.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: De Jonge vraagt OMT om spoedadvies over stijgend aantal positieve tests