‘Honderden video’s aanslag Peter R. de Vries van Youtube verwijderd’

Op Youtube zijn „honderden video’s” met beelden van de nasleep van de aanslag op Peter R. de Vries verwijderd. Dat schrijft Rachid Finge, communicatiemanager van Google en YouTube in Nederland, op Twitter. Volgens Finge wordt er actief opgetreden tegen dergelijke video’s.

Kort na de aanslag op Peter R. de Vries gingen er op sociale media beelden rond van de misdaadjournalist die gewond op de grond lag. De Amsterdamse politie heeft vervolgens via Twitter verzocht geen foto’s of video’s van de aanslag rond te laten gaan en dergelijke beelden alleen met de politie zelf te delen.

Twitter avatar rachidfinge Rachid Finge YouTube treedt actief op tegen beelden van de aanslag op Peter R. de Vries. Inmiddels zijn honderden video’s van YouTube verwijderd. https://t.co/0yOHGKdZHk

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Dit schrijven de kranten over de aanslag op Peter R. de Vries