Afghaan

Gevonden spullen

Foto Mohammad Ismail/Reuters

Een Afghaanse man in zijn winkel waar hij tweedehandsspullen verkoopt, afkomstig van de Amerikaanse luchtmachtbasis Bagram. De Amerikaanse troepen hebben deze luchtmachtbasis ten noorden van de Afghaanse hoofdstad Kabul vrijdag verlaten. De basis komt in handen van de Afghaanse regering, maar Afghaanse militaire functionarissen zeggen dat zij pas enkele uren na het vertrek op

de hoogte waren van de ontruiming. Voordat het leger de controle kon nemen over de basis

waren plunderaars al ter plaatse. Bagram was de afgelopen twintig jaar belangrijk in de strijd tegen de Taliban en kon zo’n tienduizend militairen herbergen. Het groeide uit tot een kleine stad. Met het vertrek uit Bagram lijkt de complete Amerikaanse terugtrekking uit Afghanistan nabij.