Vliegtuig met 28 inzittenden in zee gestort in Oost-Rusland

Kamtsjatka Het Antonov AN-26-toestel met 28 inzittenden verdween van de radar boven Kamtsjatka, in het oosten van Rusland. Geen van de passagiers overleefde de crash.
De luchthaven in Kamtsjatka waarvan het vermiste vliegtuig vertrok.
De luchthaven in Kamtsjatka waarvan het vermiste vliegtuig vertrok. Foto Marina Lystseva/TASS

Een vliegtuig met 28 mensen aan boord is in de Oost-Russische regio Kamtsjatka neergestort in zee. Dat heeft het Russische persbureau RIA dinsdag laten weten. Geen van de inzittenden heeft de crash overleefd.

Het gaat om een Antonov An-26, een klein tweemotorig transportvliegtuig. Het vliegtuig uit 1982 werd eerder al als vermist opgegeven. Het toestel steeg dinsdag op van de luchthaven van Petropavlovsk-Kamtsjatski om koers te zetten naar Palana, een vlucht van zo’n zevenhonderd kilometer. Onderweg miste de bemanning een geplande communicatiecheck met grondpersoneel en verdween de vlucht van de radar. Ten tijde van de vlucht was het weer bewolkt.

Inmiddels zijn de brokstukken van het vliegtuig gevonden, op zo’n vijf kilometer afstand van de landingsbaan die het als bestemming had. Er is een onderzoek ingesteld naar het incident. De burgemeester van Palana was aan boord van het toestel.