Thuiskok

Parmezaanscones

Ik ben dol op scones, ze zijn snel en makkelijk te maken en ideaal om mee te variëren. Deze zijn hartig en staan in het boek bij het ontbijt, maar ze zijn natuurlijk ook perfect voor de lunch. Met de vulling kunt u natuurlijk ook variëren.

Verhit de oven tot 220 graden (heteluchtoven 200 graden) en vet twee bakplaten in.

Doe het meel en de boter in een kom en wrijf ze met je vingertoppen door elkaar tot het mengsel de consistentie van broodkruim heeft. Voeg het bakpoeder, zout, uiengranulaat en de bieslook en kaas toe, en meng alles goed. Maak een kuiltje in het midden, giet de melk erin en breng het deeg in een grote hoop bij elkaar. Rol het deeg op een met meel bestoven werkvlak uit tot een rechthoek met een dikte van twee centimeter. Snijd het deeg met een scherp mes in 18 vierkantjes en leg ze een paar centimeter uit elkaar op de bakplaten. Kwast ze in met ei, strooi er parmezaan op en bak ze 12 tot 15 minuten. Maak de zalmpasta door de zalmsnippers met de mosterd, peper en zout, en yoghurt in een blender fijn te malen. Laat de gebakken scones op een rooster afkoelen. Vries de helft in zakjes in en besmeer de andere helft met de zalmpasta.