Tennis

Federer voor 18de keer kwartfinalist op Wimbledon

Roger Federer staat voor de achttiende keer in de kwartfinale van Wimbledon. De achtvoudig kampioen versloeg in de vierde ronde de Italiaan Lorenzo Sonego: 7-5, 6-4 en 6-2. De volgende tegenstander van de 39-jarige Federer komt uit de partij tussen de Rus Daniil Medvedev en de Pool Hubert Hurkacz. Medvedev leidde met 2-1 in sets toen het duel werd gestaakt vanwege de regen. Voor Alexander Zverev zit Wimbledon erop. De als vierde geplaatste Duitser verloor in vijf sets van de twintigjarige Canadees Félix Auger-Aliassime, die voor het eerst de laatste acht bij een grandslamtoernooi heeft bereikt. De Rus Andrej Roeblev, als vijfde geplaatst in Londen, ging in vijf sets onderuit tegen de Hongaar Marton Fucsovics. De nummer één van de wereld, Novak Djokovic, won eenvoudig van de Chileen Cristian Garin: 6-2, 6-4 en 6-2. (ANP)