Pool Hurkacz schakelt Medvedev uit op Wimbledon

Tennis Hurkacz zal het woensdag in de kwartfinales opnemen tegen Roger Federer, de nummer acht van de plaatsingslijst.
De Rus Daniil Medvedev verloor dinsdag van de Pool Hubert Hurkacz.
De Rus Daniil Medvedev verloor dinsdag van de Pool Hubert Hurkacz. Foto Alberto Pezzali/AP

De als tweede geplaatste tennisser Daniil Medvedev is er dinsdag niet in geslaagd de kwartfinales van Wimbledon te bereiken. De Rus verloor in vijf sets van de als veertiende geplaatste Pool Hubert Hurkacz: 6-2, 6-7 (2), 6-3, 3-6 en 3-6.

De wedstrijd begon maandag al. Medvedev leidde met 2-1 in sets toen de partij in de avond werd afgebroken. Een dag later sloeg Hurkacz in de vierde set, die was onderbroken bij 4-3, direct toe en ook in de vijfde set plaatste de Pool een snelle break.

Hurkacz neemt het woensdag in de kwartfinales op tegen Roger Federer, de nummer acht van de wereld. Novak Djokovic, de nummer één, zit aan de andere kant van het schema en kan Federer pas in de finale tegenkomen. Federer bereikte maandag voor de zevende keer op rij de kwartfinale van het Britse grandslamtoernooi.(ANP)