Koning Willem-Alexander en koningin Máxima ‘diep geschokt’

Vanuit het Koninklijk Huis is er „diep geschokt” gereageerd op de aanslag op Peter R. de Vries in Amsterdam. In een verklaring schrijven koning Willem-Alexander en koningin Máxima: „Journalisten moeten onbedreigd en vrij hun belangrijke werk kunnen doen. Wij voelen ons verbonden met iedereen die zich inzet voor de vrije pers in onze rechtsstaat.”

Ook demissionair minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) heeft gereageerd op de aanslag, die zij op Twitter „een aanslag op onze democratische rechtsstaat” noemt. „De vrije nieuwsgaring maakt daar onlosmakelijk deel van uit. Peter R. de Vries is een uitzonderlijk journalist en een vakman pur sang. Mijn gedachten zijn bij hem en zijn naasten”, schrijft ze verder.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Dit schrijven de kranten over de aanslag op Peter R. de Vries