Halsema: ‘De Vries vecht voor zijn leven’

De Amsterdamse driehoek (burgemeester Femke Halsema, OM en politie) heeft dinsdagavond op een persconferentie bevestigd dat Peter R. de Vries is neergeschoten en zwaargewond is overgebracht naar een ziekenhuis.

„Op dit moment weten we alleen dat hij zwaargewond is en vecht voor zijn leven. Ons hart en ons medeleven gaat uit naar zijn gezin, zijn familie en zijn vrienden”, aldus Halsema. „Peter R. de Vries is voor ons allemaal een nationale held. Een zeldzaam moedige journalist. Volstrekt onafhankelijk en vrij van geest.”

Volgens de Amsterdamse burgemeester houdt de misdaadverslaggever de opsporingsinstanties „scherp” en is hij „nog lang niet klaar”. „Vandaag lijkt de gerechtigheid ook in ons land ver te zoeken. Het is een brute laffe misdaad gepleegd.” In de buurt van het Leidseplein waren volgens Halsema veel mensen op straat die het neerschieten van Peter R. de Vries hebben gezien.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Driehoek Amsterdam: De Vries ‘vecht voor leven’, drie aanhoudingen