Drie verdachten aangehouden voor neerschieten Peter R. de Vries

Voor het neerschieten van Peter R. de Vries zijn drie verdachten aangehouden. Dat heeft de politie tijdens een persconferentie bekendgemaakt. Twee verdachten zijn aangehouden op de A4 ter hoogte van Leidschendam. Een derde verdachte is aangehouden in Amsterdam-Oost; de precieze rol van deze verdachten bij de beschieting wordt nog onderzocht, aldus de politie.

De Vries is van dichtbij neergeschoten door de schutter, zei politiecommissaris Frank Paauw. Het onderzoek naar de twee verdachten die op de snelweg werden aangehouden, heeft de hoogste prioriteit voor de politie. De politie bekijkt beelden van camera’s die in de buurt van het Leidseplein hingen. Het is nog te vroeg om te zeggen of de schietpartij te zien is op die beelden.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Driehoek Amsterdam: De Vries ‘vecht voor leven’, drie aanhoudingen