Tokio 2020

Coronageval bij aankomst Servische ploeg in Japan

Een lid van het Servische olympische team heeft bij aankomst in Tokio positief getest op het coronavirus. De Japanse overheid maakte bekend dat de bewuste persoon na de test op het vliegveld Haneda is geïsoleerd. Vier anderen uit de Servische delegatie zijn in een hotel nabij het vliegveld ondergebracht. Eerder waren twee personen uit een in Japan aangekomen olympische delegatie van Oeganda positief bevonden. De Serviërs waren van plan voor een trainingsstage door te reizen naar Nanto, maar lokale officials lieten weten dat hiervan wordt afgezien. Er zou geen contact zijn geweest tussen de Serviërs en de functionarissen die de sporters en begeleiders zouden oppikken op het vliegveld. De Olympische Spelen van Tokio beginnen op 23 juli. Langzaamaan arriveren sporters en officials uit de hele wereld in Japan. (ANP)