NS laat alle nachttreinen vanaf maandag weer rijden

Het nachtnet wordt vooral gebruikt door mensen in het uitgaansleven.
Het nachtnet wordt vooral gebruikt door mensen in het uitgaansleven. Foto Jeroen Jumelet/ANP

NS hervat vanaf vandaag de dienstregeling voor het nachtnet. Door de coronamaatregelen reden vanaf 19 oktober op de trajecten Amsterdam-Haarlem, Utrecht-Amersfoort, Nijmegen-Utrecht en Rotterdam-Eindhoven-Utrecht lange tijd geen uitgaanstreinen. In de Randstad zijn tijdens de lockdowns de reguliere nachttreinen wel blijven rijden.

Nu er recent versoepelingen van de coronamaatregelen zijn ingevoerd, vindt de vervoerder het tijd om opnieuw alle nachttreinen te laten rijden. „Er zijn nu ook in de weekenden weer mogelijkheden voor mensen om uit te gaan, daarom willen we mensen hiermee tegemoetkomen”, laat een woordvoerder van NS weten. De dienstregeling van NS is hiermee bijna terug op het oude niveau, alleen extra spitstreinen rijden nog niet. Daar is het volgens de woordvoerder tijdens de spits nog niet druk genoeg voor in het openbaar vervoer. Hij verwacht dat de extra spitstreinen pas na de zomerperiode hun rentree op het spoor zullen maken.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: NS hervat dienstregeling nachttreinen na versoepelingen