Gemeente Enschede ‘geschrokken’ van corona-uitbraak discotheek

De gemeente van Enschede is „enorm geschrokken” van de corona-uitbraak in een discotheek in de stad ruim een week geleden. Het feest dat de nachtclub organiseerde in het eerste weekend dat de coronaregels dat weer toelieten, heeft geleid tot bijna tweehonderd positieve tests. De gemeente neemt „de zaak hoog op”, laat zij maandag weten in een verklaring.

Het feest vond 26 juni plaats in discotheek Aspen Valley. Alle achthonderd aanwezigen moesten bij binnenkomst een QR-code laten zien om te bewijzen dat ze negatief waren getest of gevaccineerd. Desondanks meldde de plaatselijke GGD afgelopen weekend aan RTV Oost dat 110 besmettingen naar het feest zijn terug getraceerd. Inmiddels staat de teller op 180. Dat aantal kan nog oplopen; het bron- en contactonderzoek is nog bezig.

De eigenaar van de discotheek heeft de zaak vrijwillig voorlopig gesloten vanwege de uitbraak. De Enschedese burgemeester Onno van Veldhuizen noemt dat maandag „goed”. „Dat geeft tijd om uit te zoeken wat de oorzaak kan zijn geweest”. Tot dat onderzoek is afgerond „past het niet om voorbarige conclusies te trekken”, aldus de burgemeester. Verder leert het incident hem dat „corona nog steeds onder ons is”.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Honderden vaccinatie-afspraken afgezegd vanwege festival in Amsterdam