Basketbal

Milwaukee Bucks voor het eerst sinds 1974 in NBA-finale

De basketballers van Milwaukee Bucks hebben de finale van de NBA bereikt door in de eindstrijd van de Eastern Conference Atlanta Hawks te verslaan. De Bucks wonnen het zesde duel van de best-of-seven zaterdag in Atlanta met 118-107, waardoor de ploeg van coach Mike Budenholzer op een beslissende 4-2 voorsprong kwam. In de zesde wedstrijd tegen de Hawks moesten de Bucks het opnieuw stellen zonder de geblesseerde sterspeler Giannis Antetokounmpo. Khris Middleton was zaterdag met 32 punten de topschutter. Jrue Holiday scoorde 27 punten. De Bucks staan voor het eerst sinds 1974, toen ze verloren van de Boston Celtics, in de finale van de NBA. Ze treffen daarin Phoenix Suns, dat in de finale van de Western Conference met 4-2 won van Los Angeles Clippers. Het eerste finaleduel wordt dinsdag gespeeld. (ANP)