Voor het eerst sinds september minder dan 100 coronapatiënten op IC

Op de intensive cares worden zondagmiddag 99 coronapatiënten verzorgd. Daarmee liggen voor het eerst sinds september minder dan honderd mensen op de IC als gevolg van het coronavirus, zo blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.

Op de reguliere afdelingen liggen 126 coronapatiënten, waarmee de totale ziekenhuisbezetting op 215 patiënten komt. De druk op de ziekenhuizen bereikte eind april een piek, toen een aantal dagen ongeveer 2.700 coronapatiënten werden verzorgd in het ziekenhuis. Sindsdien daalt het aantal in het ziekenhuis opgenomen coronapatiënten gestaag.

Verder kreeg het RIVM het afgelopen etmaal 1.239 meldingen van positieve coronatests. Het instituut kreeg geen meldingen van sterfgevallen. Dat wil niet zeggen dat er in deze periode geen mensen overleden aan Covid-19: sterfgevallen worden soms met enige vertraging gemeld bij het RIVM.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: ‘Geen quarantaineplicht meer voor gevaccineerden na coronacontact’