Vaccinatielocatie in Jaarbeurs later open door afwezige beveiliging

De vaccinatielocatie in de Jaarbeurs in Utrecht is zondagochtend drie kwartier later opengegaan dan gepland omdat de beveiliging niet op tijd aanwezig was. Dat bevestigt de regionale GGD zondag na berichtgeving door RTV Utrecht. Waardoor de beveiligers te laat waren, weet de gezondheidsdienst niet. De locatie ging in plaats van 08.00 uur om 08.45 uur open, waardoor er „een flinke rij” was ontstaan, aldus de GGD Regio Utrecht.

De beveiligers hebben volgens de woordvoerder een belangrijke rol op de vaccinatielocaties. Ze brengen vaccins rond en zijn aanwezig als bhv’er, zodat ze mensen in geval van nood in veiligheid kunnen brengen. Zonder hen kan de locatie niet open. De vertraging die dit opleverde, zou voor een groot deel weer zijn ingehaald, aldus de woordvoerder. De GGD Regio Utrecht gaat met het bedrijf dat de beveiligers levert in gesprek over de vertraging.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Voor het eerst sinds september minder dan 100 coronapatiënten op IC