Suriname laat volledig gevaccineerde reizigers toe

Begin juni stuurde Nederland een vliegtuig met 90.000 vaccins naar Suriname.
Begin juni stuurde Nederland een vliegtuig met 90.000 vaccins naar Suriname. Foto Ranu Abhelakh/ANP

Mensen die volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus, kunnen weer vrij naar Suriname afreizen. Zij hoeven ook niet in quarantaine, zo maakte de Surinaamse regering zaterdag bekend in een videobijeenkomst.

Wel moet er tussen het behalen van de laatste prik voor volledige vaccinatie en binnenkomst in Suriname minimaal twee weken zitten. Als reizigers nog maar één prik hebben gehad of helemaal niet gevaccineerd zijn, hebben zij toestemming nodig van de Surinaamse regering. Die is te verkrijgen als zij inwoner zijn, of omdat zij een onmisbaar beroep uitoefenen.

Op vrijdag kondigde de Surinaamse regering al aan het uitgaansverbod voor de zondagen op te heffen. Er geldt nog een avondklok van 18.00 tot 06.00 uur. Het aantal geconstateerde besmettingen daalt langzaam in het Zuid-Amerikaanse land. Zaterdag meldden de autoriteiten 140 nieuwe coronagevallen.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: ‘Geen quarantaineplicht meer voor gevaccineerden na coronacontact’