Premier Luxemburg ter observatie naar ziekenhuis vanwege coronabesmetting

    Een greep uit het buitenlandse coronanieuws:
  • De Luxemburgse premier Xavier Bettel is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. Vorige week werd bekend dat hij positief getest was op het coronavirus, vlak na een EU-top in Brussel. Sindsdien zit hij in quarantaine en werkt vanuit huis. Het is niet bekend hoe Bettel eraan toe is. In het ziekenhuis zal hij meerdere medische onderzoeken ondergaan, zo schrijven Luxemburgse media. De premier heeft tot nu toe één AstraZeneca-vaccinatie ontvangen.
  • In Slowakije wordt vanaf komende vrijdag een quarantaineplicht van kracht voor niet-gevaccineerde binnenkomende reizigers. Dat heeft de regering zaterdag bekendgemaakt, meldt persbureau Belga. De plicht gaat gelden voor iedereen die het land binnenkomt. De quarantaine duurt veertien dagen, maar kan worden opgeheven als na vijf dagen een negatieve PCR-test kan worden getoond.
  • Niet-gevaccineerde Fransen moeten zo snel mogelijk een prik halen tegen het coronavirus. Dat heeft de Franse minister van Volksgezondheid Olivier Véran zondag op Twitter gezegd. Hij spreekt onder meer van een „race tegen de klok”. Hij waarschuwt dat Frankrijk gevaar loopt om in een vierde coronagolf terecht te komen door de besmettelijker Deltavariant die in het land om zich heen grijpt.
  • Twitter avatar olivierveran Olivier Véran Depuis 5j, le virus ne baisse plus, il réaugmente. A cause du variant delta qui est très contagieux. L’exemple anglais montre qu’une vague est possible dès la fin Juillet. Nous pouvons la limiter et en limiter l’impact sanitaire: gestes barrières, vaccin, tester/alerter/protéger
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Voor het eerst sinds september minder dan 100 coronapatiënten op IC