Ongeregeldheden rond ‘spontane’ demonstraties in Den Haag

Op verschillende plekken in Den Haag zijn zondag ‘spontane’ demonstraties ontstaan tegen onder meer de coronamaatregelen. Dat melden de politie en Omroep West. Op meerdere locaties ontstond een handgemeen tussen agenten en betogers.

Twitter avatar POL_DenHaag Politie Eenheid Den Haag In #DenHaag zijn groepen demonstranten op de been. Zij worden naar het #Malieveld begeleid, dat is door de burgemeester aangewezen voor deze onaangekondigde demonstratie. Door de ME is inmiddels opgetreden tegen een aantal mensen die zich niet aan aanwijzingen hielden.

De politie sommeerde demonstranten in de stad om naar het Malieveld te gaan. Sommige mensen verzetten zich daartegen, zeker één persoon is opgepakt wegens openbare geweldpleging. De Mobiele Eenheid is in actie gekomen tegen mensen die de instructies niet opvolgden.

Inmiddels is in de Hofstad de rust grotendeels wedergekeerd en zijn de meeste demonstranten naar het Malieveld gegaan of afgetaaid. Door de ongeregeldheden waren meerdere tram- en busdiensten tijdelijk ontregeld. Die zijn inmiddels weer hervat, maar kunnen nog voor vertraging zorgen.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Voor het eerst sinds september minder dan 100 coronapatiënten op IC