Motorvoertuigen reden vorig jaar bijna 17 procent minder kilometers

Een luchtfoto van de A1 in maart vorig jaar. Vanwege de coronacrisis reisden Nederlanders veel minder.
Een luchtfoto van de A1 in maart vorig jaar. Vanwege de coronacrisis reisden Nederlanders veel minder. Foto Robin van Lonkhuijsen/ANP

Gemotoriseerde voertuigen reden vorig jaar 16,6 procent minder kilometers dan het jaar ervoor. Dat blijkt maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Door de coronacrisis werd vorig jaar een stuk minder gereisd.

Nederlandse motorvoertuigen legden vorig jaar bij elkaar 126,7 miljard kilometer af in het binnen- en buitenland, tegenover 151,8 miljard kilometer een jaar eerder. De grootste daling van het aantal afgelegde kilometers was zichtbaar bij bussen (een afname van 24,9 procent ten opzichte van 2019). Bij personenauto’s bedroeg de afname 19,7 procent.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Coronablog 5 juli