Jongeren geboren in 2005 kunnen vaccinatieafspraak maken

Jongeren die in 2005 zijn geboren kunnen vanaf zondag 10.00 uur online een afspraak maken voor een coronavaccinatie. Dat maakte demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, CDA) zondag bekend in een tweet. De vijftien- en zestienjarigen krijgen het BioNTech/Pfizer-vaccin toegediend.

De komende week zullen ook kinderen van twaalf jaar of ouder per geboortejaar worden uitgenodigd om zich te laten vaccineren. Het gaat in totaal om zo’n één miljoen jongeren tussen de twaalf en achttien jaar oud. Voor de start van het nieuwe schooljaar moeten zij, als ze dat willen, allemaal hun eerste prik gehaald kunnen hebben. Vaccinatie van deze doelgroep draagt volgens de Gezondheidsraad bij aan het voorkomen van een nieuwe coronagolf in het najaar en de winter.

Twitter avatar hugodejonge Hugo de Jonge Vandaag is het de beurt aan 2️⃣0️⃣0️⃣5️⃣! Ben je in dat jaar geboren? De website staat rond 10:00 uur open voor het maken van je vaccinatie-afspraak. Dus #PlanDePrik online. En 📣 zegt het voort! 👉 https://t.co/atuKEXyXpm https://t.co/X5JHYi5msj
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Voor het eerst sinds september minder dan 100 coronapatiënten op IC