GGD Groningen: bij twintig mensen AstraZeneca toegediend in plaats van Moderna

In het vaccinatiecentrum in MartiniPlaza in Groningen heeft een aantal mensen zaterdag een ander corona-vaccin gekregen dan stond vermeld in hun uitnodigingsbrief. Twintig mensen kregen het middel van AstraZeneca toegediend in plaats van Moderna. Dat laat GGD Groningen zaterdagavond weten in een persbericht.

Het gaat om personen die zaterdag tussen 09.10 en 9.35 uur een prikafspraak hadden. Volgens de instantie zijn zij inmiddels „persoonlijk op de hoogte gesteld” van de vergissing. Ook de huisartsen van de twintig personen worden geïnformeerd over de onjuiste vaccinatie. De fout kwam aan het licht toen twee ampullen met AstraZeneca werden aangetroffen. GGD Groningen heeft het incident ook gemeld bij het RIVM. „Inmiddels zijn maatregelen getroffen om een dergelijk incident in de toekomst te voorkomen”, aldus GGD Groningen.

Medio juni kregen vier mensen bij de GGD Hollands Noorden ook niet het afgesproken vaccin. Dat ging om dezelfde vergissing.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Coronablog 3 en 4 juli