‘Geen quarantaineplicht meer voor gevaccineerden na coronacontact’

Wassen beeld van Donald Trump 'in quarantaine' in Madame Tussauds in Amsterdam in oktober 2020
Wassen beeld van Donald Trump 'in quarantaine' in Madame Tussauds in Amsterdam in oktober 2020 Foto Koen van Weel/ANP

Mensen die zijn gevaccineerd hoeven vanaf volgende week niet meer in quarantaine als ze in contact komen met iemand die is besmet met het coronavirus. Dat laat een woordvoerder van de GGD-GHOR weten aan RTL Nieuws. De nieuwe regeling gaat donderdag 8 juli in en geldt voor het hele land.

Om niet quarantaine te hoeven moet iemand wel minstens veertien dagen volledig gevaccineerd zijn. De GGD blijft wel bron- en contactonderzoek uitvoeren, zegt de woordvoerder. „Alle besmettingen krijgen nog steeds een contactonderzoek.”

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: ‘Geen quarantaineplicht meer voor gevaccineerden na coronacontact’