Podcast

Haagse Zaken
3 jul 2021
za - 3 juli 2021
Haagse Zaken
3 jul 2021
za - 3 juli 2021
#54 Hoe Nederland een zorgeloze/zorgelijke coronazomer ingaat
   
Deze podcast luister je ook in onze app

#54 Hoe Nederland een zorgeloze/zorgelijke coronazomer ingaat

Vorig jaar zomer was de toon over het coronavirus positief, het gevoel was: het ergste is voorbij. Maar enkele maanden later zat Nederland in een nóg strengere lockdown, nadat er maandenlang te laat en te soft werd ingegrepen toen de cijfers weer opliepen. Nu, opnieuw vlak voor de zomer, lijkt de situatie op die van vorig jaar: de besmettingscijfers zijn laag, de ziekenhuizen stromen leeg.

In deze Haagse Zaken vergelijken Pim van den Dool en Wouter van Loon de huidige situatie met het virus in Nederland, met toen. Je hoort wat de verschillen (spoiler: vaccineren) en overeenkomsten zijn tussen de twee situaties, of dezelfde fouten op de loer liggen én wat de afwegingen zijn om wel of niet in te grijpen bij een mogelijke nieuwe opleving van het virus.

Redactie en productie door Iris Verhulsdonk

Montage door Pieter Bakker

@LamyaeA // @pimvandendool // @Wloon

Luister hier de aflevering die Vandaag maakte over Covid-19 in Nederland

https://www.nrc.nl/nieuws/2021/06/15/covid-19-hoe-staan-we-er-echt-voor-a4047325

Luister hier de aflevering die we eerder maakten over de avondklok

https://www.nrc.nl/nieuws/2021/02/20/25-waarin-we-orde-scheppen-in-de-avondklokchaos-a4032598

Privacy Policy and California Privacy Notice.