Thuiskok

Spaghettipompoen

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de spaghettipompoen niet kende. Het vruchtvlees ziet er na garing uit als spaghetti, vandaar de naam. Ik heb het gerecht gekozen, omdat het er heel zonnig uitziet op de foto in het boek, zeker met de burrata of ricotta en geraspte parmezaan. Maar de pompoenen zijn in het seizoen vanaf september, dus een recept om te bewaren. Of u maakt het met echte pasta.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de spaghettipompoen over de lengte in tweeën, haal de pitten eruit en bak gedurende 40 minuten in de oven. Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot. Voeg de tomaten, sjalotjes, knoflook en oregano toe, samen met een snuf peper en zout, en bevochtig het met witte wijn. Laat het geheel 30 minuten pruttelen en mix kort met een staafmixer. Haal de pompoen uit de oven en trek er met een vork slierten uit. Kruid naar smaak met peper, zout en olijfolie. Werk af met de tomatencompote, verse burrata, parmezaan of ricotta en enkele blaadjes oregano.